donderdag 1 juli 2010

Muffins



Ik kan superlekkere rabarbermuffins bakken! Dit recept komt van nourishingmeals.com

2 kopjes vokoren rijstemeel
1/2 kopje tapiocameel (toko)
2 el arrowroot
2 tl bakpoeder
1 tl baksoda
1 tl xanthaan gom
1/2 tl zeezout
1/2 tl kardamom
3/4 kopje jus d'orange (ik had jus met necarines van appelsientje)
1/2 kopje appelpuree (appelmoes zonder suiker)
1/2 kopje honing
1/2 kopje olijfolie
1 tl vanille extract
2 kopjes rabarber, in stukjes

Eerst meng je de droge ingredienten, dan voeg je de natte toe. Aan het eind de rabarber erdoor mengen.

Ik heb een handige muffinplaat van de Hema. Daarin heb ik gezellige papieren cupjes van de Hema gedaan. Ik ben dol op de Hema.

Omdat niet iedereen van rabarber houdt (de meesten eigenlijk niet :) heb ik zes muffins met rabarber gemaakt en zes met bosbessen uit de vriezer. Die laatste waren mislukt. De bevroren bessen hebben ervoor gezorgd dat het deeg een beetje slap bleef. Bessen op kamertemperatuur gebruiken dus :D

Meteen na het bakken heb ik twee zalige muffins getest. De volgende ochtend heb ik alles ingevroren voor later gebruik. Niet doen! Deze muffins laten zich slecht ontdooien. Ze worden er klef van. Meteen opeten dus. Maar ze zijn er lekker genoeg voor en gezond genoeg om als ontbijt, lunch, toetje en tussendoortje te eten :D

1 opmerking:

  1. Ik ben echt fan van je geworden! Wat een heerlijk recept weer, ik krijg er meteen trek in!
    En ik ben ook dol op Hema :D

    Wanneer begin je je eigen eethuisje?

    BeantwoordenVerwijderen