zondag 31 oktober 2010

BrunoIk had er al goede berichten over gehoord: de mayonaise van Bruno Fischer. In Duitsland verkrijgbaar. Daar heb je in Alkmaar niet zoveel aan. Ik mis mayo. Heel erg. Zo erg, dat ik het plan had opgevat om in de kerstvakantie naar Duitsland te gaan om daar te winkelen. Iedereen winkelt in Duitsland. Alle glutenvrijen in elk geval.
Maar toen.... was ik in De Mare, het vernieuwde winkelcentrum in onze mooie stad, bij de Estafette. Een kleine schattige bio winkel. En daar stond ie gewoon in het schap. Bruno. 2 euro per pot. Ik heb hem natuurlijk meteen gekocht. En drie dagen niet open durven maken. Stel je voor dat het niet lekker is. Maar ik kon er niet omheen.
Vandaag aten we patat. Mét mayonaise, voor het eerst in een half jaar. En het was helemaal prima. Ja, het was van echt te onderscheiden, beetje zuur, beetje minder romig. Maar helemaal prima om te eten als je mayo heel erg mist. En dan is zo'n potje wel heel erg klein. Met vier genietenden is hij al bijna leeg. Nu moet ik snel weer naar de Estafette, bijna een half uur fietsen. Maar dat is toch minder ver dan Duitsland....

Van de website:

ohne Ei, nur 50 % Fett

Eine Mayonnaise, die gleich durch mehrere Vorteile besticht: Sie ist ohne Ei zubereitet, enthält nur 50% Fett und ist – wie alle Bruno Fischer Produkte – in bester Bio-Qualität hergestellt. Fein abgeschmeckt ist sie besonders lecker und würzig und für die verschiedensten Gerichte optimal geeignet – vom köstlichen Salat-Dressing über herzhafte Brotaufstriche bis hin zur Verfeinerung oder Dekoration kalter Buffets.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten