woensdag 21 september 2011

Pannenkoekpuntjes met Pruimenprut


Pannenkoeken maken is simpel. Ik wist het niet hoor, ik kocht altijd dure mix. Maar na een post op het blog van de GlutenFreeGirl heb ik het geleerd. Men neme 500 gram boekweitmeel, een liter water en een snufje zout. Meer is niet nodig. Dit recept schijnt origineel Bretons te zijn.

Zondag bakte ik pannenkoeken, drie in de pan en poffertjes tegelijk (voor de poffertjes gebruikte ik extra water). En toen bleken mijn meiden ineens heel veel van poffertjes met maple syrup te houden. Fijn! Ik at mijn pannenkoeken met Pruimenprut. Daar kwam heel wat gekokkerel aan te pas :)

Omdat het twee weken geleden pruimentijd was, kreeg ik ineens ongeveer vier kilo pruimen. Eén kilo werd zo opgegeten, één kilo werd pruimenbrood, één kilo heb ik gedroogd, de laatste kilo werd pruimenprut.

Pruimenprut (=pruimencompôte):
1 kilo pruimen
vier eetlepels honing
twee eetlepels arrowroot (optioneel).
Ontpit de pruimen en doe ze in een steelpan met een klein bodempje water. Doe de honing erbij. Laat sudderen. Na een kwartier heb je heerlijke pruimenprut. Ik heb het daarna nog ingedikt met arrowroot. Dat is niet nodig maar maakt het wel een chique compôte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten