zondag 20 mei 2012

Snelle taart! (Glutenvrij, zuivelvrij, suikervrij)

Ik was nieuwsgierig geraakt toen ik ergens in een wachtkamer een tijdschrift van een paar maanden geleden las. Nee, voor nieuwsartikelen is dat niet spannend. Maar een recept voor appelmoes-chocoladetaart.... Ja, daar werd ik gelijk benieuwd naar. Dus bij thuiskomst gelijk gegoogled. En ik vond het recept hier: http://cobuse.blogspot.com/2011/12/het-snelle-taartenboek.html
Het komt uit Het Snelle Taartenboek. Wat mij erin aansprak is dat er veel appelmoes in gaat en maar weinig meel en eieren. En het is snel natuurlijk ;)
Dus op een vrije hemelvaartsdonderdagochtend ging ik met mijn dochters aan de slag. Die bleken geen trek te hebben in chocolade taart. Geen probleem, toch? Wij maakten taart zonder chocolade. Als vervanging nam ik custard. Had ik al eens gekocht voor in taart. En suiker ging er ook niet in, maar een combi van rijst- en dadelstroop. Zo werd het een suikervrije, glutenvrije, zuivelvrije snelle chocolade-appelmoestaart zonder chocolade :D
Het resultaat vonden de dochters na 1 muizenhap niet lekker. En vader kreeg er jeuk van, hij kan blijkbaar niet tegen appelmoes. En daarom moest ik dit afgelopen lange weekend helemaal alleen deze taart opeten.... Helemaal niet erg. Ik vond m heerlijk! Lekker smeuïg, niet droog en zelfs na een paar dagen nog mjam. Hulde aan de snelle taart!

Oh ja... In tegenstelling tot het recept heb ik eieren wel opgeklopt... Om het gebrek aan gluten te compenseren.

De taart zat samen met hartige muffins in de oven.... Daarover later meer...

1 opmerking:

  1. :-) Heb je nog geluk dat jij hem wel lustte. Ik moet hier in huis rekening houden met gluten, tarwe, ei, melk en soja en dat is niet altijd even simpel. Zo heb ik eens chocomousse gemaakt (met poeder, gekocht in de natuurvoedingwinkel). Meer dan één muizenhapje hebben we er geen van allen van gedaan. Hij lag dus sneller in de vuilnisbak dan dat hij op tafel stond.

    BeantwoordenVerwijderen