zaterdag 23 juni 2012

Rabarber

Ik heb een beetje last van maag en darmen. Beetje gevoelig, opgezet en volgens mijn verloskundige zou de vergeten groente rabarber daar heel goed bij helpen.
Mijn man zou rabarber het liefst voor altijd vergeten, maar ik vind het lekker. Fris, een beetje zuur, de structuur is ook bijzonder.
Ik ging dus snel naar de ekoplaza, waar rabarber nog lang niet vergeten is, en kocht een ruime pond. Op internet vond ik al snel een recept van Janneke Vreugdenhil, makkelijk en snel.
http://www.nrcnext.nl/koken/2012/03/26/rabarber-fool/
Haar rabarber fool maak je met wat gember en suiker. Nou laat ik suiker het liefste weg, dus ik verving het door een flinke lepel honing en een heel flinke lepel perenstroop. (Daar zit vast ook veel ijzer in). En lekker! Mjam.
Mijn lieve man kwam een half uurtje later thuis uit zijn werk met ... Rabarber uit de volkstuin van zijn collega. Dat maakte ik meteen ook maar klaar. Met vanille. Ook lekker, maar die met gember.... Super!

Op de eerste foto de mooie roze mix met vanille en alleen honing, op de laatste foto de mix met gember en stroop.
Ik eet het als ontbijt, met wat (zelfgemaakte) citroen/honing muesli en kwark of soya yoghurt.
Gewoon proberen! :)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten