zondag 7 september 2014

Glutenvrije zuivelvrije geraffineerde suikervrije aardbeientaart



Men neme:
3 eetlepels orgran no egg
6 eetlepels water en laat dat een paar minuten mixen.
Voeg toe de rasp van een citroen, een halve theelepel vanillepoeder en een snufje zout.
Laat nog even mixen.
Voeg toe 225 gram plantaardige margarine op kamertemperatuur.
Laat nog even mixen.
Voeg toe 225 gram palmsuiker en weer mixen.
Dan 4 eetlepels appelmoes en 50 cl bruisend mineraalwater toevoegen.
Mixen mixen mixen. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden.
De droge ingredienten bij elkaar voegen. 300 gr. Schar kuchen en kekse. 1 theelepel baksoda, 1 eetlepel xanthaangom. 
Zet de mixer laag (was ik vergeten, zie onder)


Voeg de droge bij de natte ingredienten. 
Laat nog even mixen. 
Het wordt een elastisch deeg. Niet echt vloeibaar zoals je hebt als je eieren gebruikt. 


Ik heb het nu voor 70 minuten in de over gezet. Ik denk dat het korter kan, omdat mijn bakblik vierkant is en vrij groot. Het is niet zo'n dikke laag. 

Hij is er idd na 60 minuten uit gegaan, aardbeien erover en een laagje Taartina (voor het eerst gebruikt) voor een spectaculaire glans.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen