dinsdag 24 juni 2014

Basisrecept voor bananenbrood (glutenvrij, suikervrij, zuivelvrij)

Bananenbrood is lekker. Je mixt in de blender deze ingredienten...

400 gram gepelde bananen (dat zijn er 4 of 5)
100 gram/ml water
100 gram honing
100 gram olijfolie

Je mixt in de keukenmachine de droge ingredienten
350 gram volkoren rijstemeel
1 theelepel baksoda
1 eetlepel kaneel
snuf zout

en voeg dan de natte toe.

In een cakevorm in de oven op 175 graden, 60 minuten. 


Dit is de geimproviseerde variant. Niet genoeg bananen had ik, maar dat kun je gewoon aanvullen met appelpuree (ongezoete appelmoes). De rijstemeel is vervangen door boekweitmeel. De kaneel door taai-taai kruiden.
Normaal gebruik ik een cakevorm, maar nu een springvorm. Hij kon daardoor wat korter in de oven.
De bovenkant is versierd met aardbeien en een laagje Taartina.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen