woensdag 22 december 2010

Lustice


Een nieuw product op de markt! Een artikel in het NHD wees me erop. Een vleesvervanger. Zonder ei (zoals in quorn). Zonder melkproducten (zoals in valess). Zonder soja (zoals in alle anderen). Alleen maar lupine, zeewier (zo gezond!) en water. En zomaar verkrijgbaar bij de Deen.
Ik heb al eerder geblogd over de Deen. Alleen maar voordelen daar. Dus ik ging met Marloes niet alleen naar de Lidl, maar ook naar de Deen.
Lustice. Het klinkt niet lekker. Het ziet er ook niet zo lekker uit. Beetje gemalen kip. Ik kocht gelijk 2 pakken van 400 gram :D
Ik moest dit proberen. Het ligt in de diepvries, voor als jij het ook wilt proberen.
De smaak?? Mwah. Roerbakken met kool en kruiden was geen aanrader. De kinderen pikten het er meteen uit. Het smaakt een beetje melig. Ik bedacht dat meer saus een betere optie zou zijn. Dus ik heb het eergister weer klaargemaakt. Verdronken in de tikka masala saus. Met extra kokosmelk. Meer saus gaf meer smaak. Maar nog zit er binnenin iets meligs, en nog steeds werd er door mijn meiden omheen gegeten. Jammer.
Ik keek hier zo naar uit. Ik geef het niet op. Ik heb nog een beetje over. Ik wil Lustice marineren. Iemand anders tips?

2 opmerkingen:

  1. Doe een bouillonblokje (smaak naar keuze) in een pan met water, laat deze oplossen en voeg de bevroren Lustice toe. Breng dit aan de kook en zet dan het vuur laag. Na 10 minuten afgieten daarna kun je het op allerlei manieren verwerken zowel warm als koud.
    Het heeft mijn voorkeur om het dan even aan te bakken in een lekkere olijfolie. Het resultaat heeft het meest weg van stukjes kip. Voor reepten en bereidingswijze check www.lusence.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hee Henk, dank je. Dit ga ik echt proberen!

    BeantwoordenVerwijderen