vrijdag 11 maart 2011

Havermuesli

Wow, dit is echt fantastisch lekker en ik kan het iedereen aanraden om zelf eens muesli te gaan maken. Zo makkelijk! Het ruikt zo lekker!!!!
Geïnspireerd door het blog van Monique, Natuurlijk Veganistisch, ben ik aan de slag gegaan. Natuurlijk liep dat anders dan gepland. Ik had namelijk meteen al de zak haver opengescheurd om mee aan de gang te gaan. Dat zijn meer dan de 2 kopjes die zij noemt. Maar ik heb de andere hoeveelheden ook verdubbeld. Of eigenlijk, alles op gevoel gedaan.
De muesli maakte ik op zondagmorgen, toen de kinderen al wakker waren, maar mijn man een uurtje mocht uitslapen (doen we omstebeurt :). Tegen de tijd dat hij beneden kwam, was de muesli klaar en rook het hier heerlijk!Verwarm de oven voor op 175 C. Ik heb een handje amandelen en pecannoten in grote stukken gehakt. Ik deed deze met de havervlokken, een flinke hand pompoenpitten en eetlepel kaneel in een grote kom. Daaraan voegde ik 4 eetlepels ahornsiroop, een eetlepel vanillepoeder een eetlepel olie toe en mengde alles goed met twee lepels.Ik deed de muesli op een met bakpapier beklede bakplaat. Je bakt het ongeveer een kwartier. Het is belangrijk dat je de muesli elke 5 minuten mengt tijdens het bakken. De muesli is klaar als het lekker gaat ruiken :) Ik had genoeg om twee keer een bakplaat vol te maken.In een andere pot mengde ik gemalen lijnzaad, gojiberries, rozijnen, kokosvlokken, bijenpollen en nog wat zaad, ben even de naam kwijt :)Toen het klaar was heb ik het laten afkoelen in een grote kom en de koude ingrediënten toegevoegd. Ik had genoeg voor twee grote potten. Het is heerlijk met rijstemelk.

2 opmerkingen:

  1. Oh, dit is cruesli! Dat maak ik ook regelmatig! Niet alleen met havervlokken, maar ook met quinoa-, boekweit-, gierst- en/of rijstevlokken.
    Maar muesli van (haver)vlokken kan natuurlijk ook, dat kwartje was bij mij nog nooit gevallen ;-). De ingrediënten zonder het roosteren, een nachtje in de week (melk en/of yoghurt) en een heerlijk ontbijt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit is granola!! Ik hou van huis gemaakte granola!!

    MMMMM,...Gebruik jij gluten vrije haver? Ik wel!

    BeantwoordenVerwijderen