maandag 14 maart 2011

Sesamkoekjes met zeewier

Dit is weer een recept dat is geinspireerd door de Buddhamum.



Sesamkoekjes met zeewier klinkt niet lekker he? Maar deze zijn het wel. Zelfs mijn man vindt ze lekker!

Ik gebruikte 2 soorten sesamzaad, ik had gepelde en ongepelde. Maar je kunt het natuurlijk ook met maar 1 soort maken :)

60 g gepeld sesamzaad
60 g ongepeld sesamzaad
1 ½ vel nori
60 ml agavesiroop
1 tl zeezout

Verwarm de oven voor op 150˚C.

Rooster de zaden in een droge koekenpan met een dikke bodem, ongeveer 5 minuten. Schud af en toe. Doe daarna het sesamzaad in een kom en voeg het zout toe en knip de nori erboven met een schaar in kleine stukjes. Meng alles goed en voeg dan de agavesiroop toe. Meng nogmaals goed.

Leg het mengsel op een bakplaat die je hebt bedekt met een stuk bakpapier en spreid het uit in een vierkant van een halve centimeter dik. Als het te plakkerig is, maak dan je spatel af en toe nat.
Bak de sesamkoekjes 15-20 minuten in het midden van de oven. Laat wat afkoelen op de bakplaat, anders is het te korrelig en snijd in stukken als het baksel nog een beetje warm is. Gebruik een superscherp mes.
Laat helemaal afkoelen en bewaar in een luchtdicht blik.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen