woensdag 11 augustus 2010

Kokosnootavontuur
Ik kreeg een heel leuk berichtje van Mirjam. Omdat ik niet terug kon mailen, geef ik je via hier een heel hartelijk dankjewel. We zijn op vakantie geweest, vandaar dat het stil was op het blog. Maar ik heb nu even tijd om weer nieuwe recepten erop te zetten.Dit is een jonge thaise kokosnoot. Ze zijn super gezond. Ze zijn moeilijk te krijgen en soms erg duur. Ik zag ze in Amsterdam voor 4,50. Ik zag ze bij de toko voor 4 euro. Maar ik zag ze ook bij de turk. Voor 2 euro per stuk. Er zaten er veel bij die nogal beschimmeld waren (schijnt erg vaak te gebeuren volgens de mensen bij de toko). Maar er zat een mooie bij. En die ging met me mee.

Het openmaken van zo'n kokosnoot is een kunde op zich. Ik had het op youtube gezien, maar ik had echt het verkeerde filmpje. Ik had een soort russische slageres gevonden, die haar mes extra scherp had geslepen en daarna op het ding inhakte. Heel effectief. Maar wel ehhhmmm gevaarlijk voor je handen. Ik heb een diepe snijwond in mijn wijsvinger haha. Pas dus op met extra scherp geslepen messen!
Deze dame laat het beter zien...

Als je de kokosnoot open hebt, kun je het sap en de kokos in je blender doen. Ik heb er een halve citroen en een pakje bevroren bosbessen aan toegevoegd. En dit was het resultaat!Dit was een en al paarse zaligheid!!! Mjam!!!

3 opmerkingen:

 1. Leuk, een berichtje via de site aan mij!
  Ik heb geprobeerd om een link te maken naar mijn e-mail, maar dat lukt me even niet. Later nog een poging. Het adres van mijn website staat echter wel onderaan mijn berichtje.
  Kokos, lekker! Ik heb ooit verse kokos gegeten, door een klein jongetje uit de boom gehaald. Heerlijk! Maar daardoor vind ik de kokos hier toch net niet... Tja, verwend!
  Ik heb jouw ontbijtkoek gemaakt. Helaas had ik onverwacht geen koekkruiden meer in huis, en ook bijna alle meelsoorten waren op. Heb voornamelijk kleefrijstmeel gebruikt, wordt de koek wel erg kleverig van ;-). Maar hij is ondanks alles toch lekker!
  Ook het recept van de viskoekjes ligt nog klaar om uitgevoerd te worden.
  Groetjes, Mirjam
  http://home.versatel.nl/mirjam.holleman

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Stoere Moeder!

  Jummie.

  Ik heb hier wat adresjes in Amsterdam neergezet waar je vaak jonge kokosnoten kunt kopen voor 1.50 per stuk.

  Zijn super lekker en gezond.

  Groetjes Ton.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk artikel, ben gek op kokosnoten. Ik bestel tegenwoordig de kokosnoten online bij cocoslocos.nl. Ze waren ook de enige die op raw event Amsterdam Jonge Verse Kokosnoten verkochten.

  BeantwoordenVerwijderen