vrijdag 7 januari 2011

Boekoe



Boekoe Kita is een prachtig kookboek. Het is Heel Dik. Met fijn papier en mooie foto's. Erin staan 'authentieke Indische familierecepten en verhalen'.
Indisch is heerlijk. Indisch is makkelijk glutenvrij te maken. Ik heb in het boek een aantal recepten gevonden die ook sojavrij zijn. Zie je de plakbriefjes er bovenuit steken?

Ik koos
Otak Otak (gestoomde vis in bananenblad)
Ajam besengek (geurige kipdrumsticks in kokossaus)
Ritja ritja (knapperige speklapjes in geurige tomatensaus) *
Indonesische bruinebonensoep (geurige bonensoep met lichte kerriesmaak)
Lontong met sambal goreng ajam (kleefrijst met geurig gebakken kip)
Babi tjien (knapperige blokjes varkensvlees in geurige ketjapsaus)
Gobe betawi (dunne rundvleeslapjes in kruidige kokossaus) *
Rendan padang (rundvlees in gekruide kokossaus) *
Lelawar daging (gekruid gehakt met sereh)
Kwee mangkok (cakjes met kokos)

Klinkt lekker allemaal he? Hieronder op de foto staat de Gobe betawi te pruttelen...



Ik heb nu drie recepten uit dit boek gemaakt (die met een *) en ben zeker van plan de andere ook snel te maken! Ik heb weer een goede reden om naar de toko te gaan. Zo leuk winkelen daar :D

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen