zaterdag 8 januari 2011

CranberriesTijdens mijn fruitkoopexplosie van vorige week kocht ik ook een zak cranberries voor de halve prijs. Cranberries zijn superlekker. Maar wat doe je ermee?
Ik ken ze uit de muesli. Thee. Gezonde repen. Toevallig had ik al die dingen in december gekocht. Ik merkte dat pas toen ik op mijn werk een kop cranberriethee dronk, terwijl ik cranberrie reep at. En de lunch was al cranberriebrood met kaas. Want jawel, de cranberries zijn brood geworden. Heel lekker brood ook nog.

Ik heb het recept overgenomen van de Gluten Free Godess. Ik heb het een klein beetje aangepast.

125 gram gierstmeel
125 gram tapiocameel
50 gram amandelmeel
2 tl bakpoeder
1/2 tl baksoda
1 tl xanthaangom
1/2 tl zout
2 tl kaneel
125 gr oerzoet
een halve zak cranberries
een restje walnoten
2 zakjes vanillesuiker (omdat ik geen vanillepoeder meer had)

en dan moet er nog 1/3 cup olijfolie, een ei in en een cup appelmoes. Ei eten we niet, appelmoes had ik niet. Dat loste ik op door een banaan en twee appels in de blender te mengen met de olijfolie. Na een minuut had ik een mooie mix van alles.

Ik meng altijd de droge ingredienten met elkaar en voeg dan de natte toe. Bessen en noten gaan er op het laatst bij. De oven was voorverwarmd op 175 graden. Ik deed alles in een cakevorm. Het heeft een uurtje in de oven gestaan en toen was het Lekker!

Eigenlijk was dit de beste vervanging voor krentenbrood die ik ooit heb gebakken. Maar dan beter. Fris en zoet en mooi zacht brood. Aanrader!

2 opmerkingen:

  1. wow, dat ziet er erg lekker uit zeg; ik heb ook nog cranberries in de vriezer. Ik laat het je weten als het klaar is!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. MMMMMM,..Ik heb je lekkere crnaberry cake gemaakt & ze was over héérlijk!

    Ik hou ook van de recepten van Karina!

    Vele groetjes van Brussel, België! Ik kook & bak gluten vrij sinds juni 2010. Ik denk dat je mijn receptjes ook graag zult eten; maar ik schrijf enkel in het Engels!

    BeantwoordenVerwijderen