donderdag 22 april 2010

Hemels lekkere salade


Absoluut de lekkerste salade ter wereld. Hemels lekker is de salade van De Godin.
Een paar jaar geleden was ik op zoek naar een weekendje weg. Liefst in Groningen, want daar was ik nog nooit geweest. Via een advertentie in misschien wel Onkruid, kwam ik op het pad van de Godin. Je kunt er logeren in een woonwagen. Leuk!
"De plek is mooi gelegen aan de rand van het dorpje Weenermoor, net over de grens bij Nieuweschans/Groningen, in het wijdse landschap van OstFriesland tussen Dollard en Eems." Geen woord teveel gezegd. De woonwagen heeft een houtkachel. Superromantisch. Wij hebben er een geweldig weekend gehad. De boerderij is zoveel mogelijk zelfvoorzienend. Dat betekent dat de bewoners zo min mogelijk gebruik maken van hulpbronnen van buiten, maar proberen te leven van het land. Ze gebruiken bijna geen stroom, geen gas, verbouwen eigen groente en hout. Heel insprirerend. Uit de tuin worden wekelijks verse salades geplukt en toegestuurd aan geabonneerden. Deze salades zijn zo lekker, dat we ze het liefst blaadje voor blaadje zouden willen eten. Wij raden iedereen deze salades aan. Gezond, milieubewust en geweldig.
Vorige week was het voor het eerst weer zover. We hebben de eerste groene lenteblaadjes uit de tuin van Monique en Rene gesmuld. Dankjullie voor dit moois!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten