dinsdag 15 juni 2010

Brood bakken

Inmiddels ben ik best goed geworden in brood bakken. Twee avonden per week ben ik Bakker Belinda. Dan maak ik een zoet brood, dat het goed doet voor ontbijt, en een hartig brood. Dat is het voordeel als je alles zelf bakt.
Het zoete brood kan bananenbrood zijn of ontbijtkoekbrood. Het hartige brood is meestal olijvenbrood. Mijn kinderen zijn dol op olijven.
Ik weet de recepten bijna uit mijn hoofd. Ik kan ook al experimenteren. Het bananenbrood heeft walnoten erin. Goed voor je omega's. Maar ik heb niet altijd walnoten in huis. Laatst maakte ik het met pecannoten. En vandaag zitten er lijnzaadjes in, hennepzaadjes en cacaonibs. Dat zijn een soort versnipperde cacaobonen.
Het olijvenbrood heeft zwarte olijven erin gehad, groene olijven, italiaanse kruiden en pijnboompitten, in allerlei samenstellingen. Vandaag zijn alle extra's op en wordt het een saai gewoon brood.
Het bananenbrood komt uit het boek van Janneke Vreugdenhil, ik noemde haar in mijn vorige post ook al.Koekjes bakken doen we ook. Maar daar schrijf ik een andere keer weer over!

1 opmerking:

  1. Ha Bakker Belinda! Volgens mij ben je helemaal goed op weg met het brood bakken. Ik kijk namelijk altijd stiekem naar Evert-Willems bakjes en het ziet er goed uit hoor!

    En wat grappig dat de kindjes olijven lekker vinden, die heb ik pas net leren eten (en dan nog eet ik ze liever niet).

    BeantwoordenVerwijderen