donderdag 17 juni 2010

Koekjes mmmmm



Koekjes zijn onmisbaar in een huis met twee kleine kinderen. De glutenvrije koekjes kosten in de Natuurwinkel 2,99 per pakje. Tja. We kopen elke week een pakje koekjes voor op school, en voor als er visite is. Maar meer eten we er eigenlijk niet. Het is duur en die koekjes hebben er nog steeds ei in en rietsuiker wat we niet mogen.
Dus hebben we zelf koekjes gebakken. Dat vonden we erg leuk. We hebben veel soorten gemaakt. Het recept is voor zandkoekjes, en we hebben het wat aangepast want er was niet genoeg boter en ik wilde er niet zoveel suiker in :)



We hebben zandkoekjes gewoon gemaakt en met een kuiltje met jam en met kokos erbovenop. We hebben ook 'country koekjes' gemaakt zonder rozijnen, maar met turkse zure bessen. En toen ik jarig was heb ik muffins gemaakt, 3 soorten: witte en bruine met bosbessen, volkoren met wortel en goji bessen, muffins met en zonder suiker, met en zonder chocolade.



Het is veel werk. Maar je kunt precies maken wat je wilt. Je kunt er te lang over zeuren, je kunt proberen de gezondste koekjes van de wereld van te maken, en je kunt gewoon ongezond lekkere koekjes maken. Want dat heb ik wel gemerkt.... de kinderen vinden de zoetste koekjes het lekkerst....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten