dinsdag 11 oktober 2011

Glutenvrije taart zonder eieren


Het experimenteren gaat verder :) Nu een cake in de oven, zonder eieren, zuivel, gluten. Wel met suiker, want ik was niet helemaal tevreden met het vorige experiment. En omdat dit het partijtje van de Prinses is, maken een een prinseswaardige taart. Hopelijk dan.

3 theelepels orgran no-egg.
3 eetlepels water.
mixen. Lang mixen. Omdat het eigenlijk een te klein bodempje was voor mijn mixer begon ik er na een paar minuten dingen bij te gooien.
Een banaan.
De schil van een biologische citroen. Geraspt.
1/2 theelepel vanillepoeder.
Daarna 225 gram gesmolten boter.
225 gram biologische kristalsuiker (dat is van de suikerbiet. Rietsuiker kunnen we niet hebben)
omdat de boter niet helemaal gesmolten was, had het wat vocht nodig. Ik voegde toe:
1 dl spa rood.
1 el natuurazijn.
Dit heb ik weer een paar minuten laten draaien. Ondertussen maakte ik een mengsel van de droge dingen:
300 gram Schar Kuchen en Keksen.
1 el xanthaangom.
1 tl baking soda.
1 el wijnsteenzuurbakpoeder.
Uiteindelijk alles samen gemengd. Mijn mixer vond het maar niks. Het kwam er aan de boven en onderkant uit. Maar goed. Het beslag is heel elastisch geworden. En lekker! Ik heb als vanouds de lepels afgelikt. Beslag in hartjesvormige bakvorm gespateld.

De oven op 175 graden voorverwarmd. En nu staat de taart erin. Het moet 5 kwartier. Ik heb maar een uur :) want het moet nog afkoelen en versierd worden voor 15.15 want dan gaat de school uit en beginnen de festiviteiten.
U hoort nog hoe het allemaal verder verliep!

2 opmerkingen:

  1. Belinda, ik bewonder je moed en doorzettingsvermogen!:D En heel creatief en intuïtief ook!:D
    Lees graag hoe het heeft gesmaakt!
    Succes straks

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En en en, hoe liep het af? Jammer dat Evert-Willem er vandaag niet was, want ik had het willen vragen :)

    BeantwoordenVerwijderen