woensdag 24 maart 2010

Couscous salade van Quinoa


Vandaag maakte ik deze heerlijke lenteachtige couscoussalade. Zonder couscous, want daar zitten gluten in. Ik gebruikte quinoa! Quinoa is een oud graan, van de inca's en er zit veel eiwit en calcium in. Veel gezonder dan couscous en het lijkt er best wel op. Als je snel kijkt. Het verschil is dat de de quinoa een kwartiertje moet koken. Geen probleem bij deze salade want je bent ook wel een kwartier kwijt aan het snijden van de groentes.

Via de link vind je het officiele recept, dit is mijn versie:
250 gram quinoa
1 venkel
1 rode paprika
1 courgette
1 halve basilicum plant, blaadjes genipt in stukjes
1 handje pijnboompitten
400 gram rundergehakt
olijfolie

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de venkel, paprika en courgette in redelijk kleine stukjes en bak ze kort met een beetje olie en een teentje knoflook. Bak het gehakt los met een teentje knoflook. Voeg alles samen en roer er de basilicum en pijnboompitten door. Lente in een pannetje!
Wij hebben op ons bord een bedje van rucola gemaakt en daar de mix op gelegd. De meiden houden niet zo van groene blaadjes, vandaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen