dinsdag 9 maart 2010

Rauw Brood??? Crackers??? Roggebrood... mmm..

De oven is stuk.... En dat maakt glutenvrije broodjes afbakken best lastig :)

Maar dat mag geen probleem zijn voor Stoere Moeder. Men neme noten.... een nachtje geweekt.

Doe daar (ook geweekte) zaden en pitten bij..... en maal ze in de keukenmachine.


Heerlijke zongedroogde tomaten en courgettes in de mixer tot een mooi prutje...


Kijk zo mooi....



En dan samenvoegen met de gemalen noten en zaden en pitten...


En dan in de dehydrator.... Ik had vier lagen vol met lekkers.

Zes uur aan de ene kant, zes uur aan de andere kant... En tadaa!! Rauw brood. Crackers worden ze meestal genoemd. Het heeft de structuur van roggebrood. Maar dan lekker.


Helaas zijn de kids het niet met me eens. De oudste wil nu eindelijk weer eens gewoon brood eten zegt ze. Van de bakker voegt ze eraan toe. Tja... Vanmiddag gaan de de broodbakmachine aan het werk zetten. Misschien vindt ze dat wel leuk.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen