woensdag 7 april 2010

Kip met smaak!


Dat ziet er lekker uit!

Wij aten vanavond een roekbak met kip. Onze biologische kip kostte 10 euro voor 400 gram. Mijn zus kocht vorige week in de aanbieding een kilo kipfilet voor 3,50. Dus. Deze kip hebben we met kleine hapjes en veel smaak gegeten :)



Roerbakschotel met biologische kip

anderhalve ui, in stukjes
een stukje gember van 1,5 cm, heel fijn gesneden
een halve paprika in blokjes
400 gr kipfilet in stukjes
250 gr noedels naar keuze
1 chinese kool of paksoy
een halve theelepel geelwortel poeder
basilicum blaadjes

Maak de noedels klaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Wij gebruikten een pakje king soba volkoren rijstnoedels.
Bak de ui in olie, ik heb palmolie, dat kleurt heel mooi geel. Voeg de gember toe en geelwortelpoeder. Bak daarna de kipfilet mee. Klaar!
Voeg de noedels toe aan het geheel. Roer de chinese kool of paksoy toe. Niet meer bakken, alleen roeren. Wat basilicum blaadjes doen veel voor het oog.

Ik deed hier normaal gesproken nog sojasaus door, maar dat mag nu even niet. Maar eigenlijk was dit heel lekker, met wat peper en zout. Mijn Stoere Man neemt er altijd rode saus bij. Dat is hete zoete saus, bekend van de loempia's.

1 opmerking:

  1. Hmmmmm..jammie! Filmpje zal ik na de uitzending van tussen kunst en kitch bekijken. Biologische kip is vet duur. Hier eten ze die ook met smaak. Stop de kip ook altijd in de noedels.
    Leuk met filmpje!

    BeantwoordenVerwijderen